MONSTRUOZNA PRETNJA: Džihadisti planiraju da ebolom napadnu Zapad!

Španski bezbednjak otkrio

MONSTRUOZNA PRETNJA: Džihadisti planiraju da ebolom napadnu Zapad!

Planeta -
Prema rečima španskog funkcionera, portparol te terorističke grupe je pozvao pristalice da ubijaju Zapadnjake svim mogućim sredstvima - navodeći da je sugerisao "zatrovane injekcije" kao mogući metod

MADRID - Španski državni sekretar za bezbednost Fransisko Martinez upozorio je da Islamska država (IS) poziva svoje pristalice da ubijaju civile na Zapadu svim mogućim sredstvima - uključujući upotrebu virusa ebole kao hemijskog oružja ili ubadanje ljudi otrovnim iglama, prenosi danas britanski "Dejli mejl" (Daily Mail).

Martinez, drugi čovek u komandnom lancu španskog Ministarstva unutrašnjih poslova, rekao je da on te pretnje uzima za ozbiljno posle razotkrivanja komunikacije među džihadistima u kojoj se raspravlja o angažovanju pojedinaca za napade, a da su istražitelji ustanovili "mnogo primera" pretnji upotrebe ebole kao hemijskog oružja.

On je naveo tri posebna slučaja u kojima su mladi džihadisti "povezani sa IS" koristili "sobe za ćaskanje" (ćat-rooms) na internetu i ozbiljno raspravljali o izvodivosti uvođenja tog smrtonosnog virusa i drugih otrova kao novih terorističkih metoda, preneo je list, pozivajući se na špansku RTVE.

Martinez tvrdi da se u jednoj konverzaciji između simpatizera IS sredinom septembra pominjala "upotreba ebole kao toksičnog oružja protiv SAD".

U drugoj, ekstremisti navodno razmatraju kako najbolje da upotrebe "smrtonosne hemijske proizvode" koje su ukrali u laboratorijama.

Prema rečima španskog funkcionera, portparol te terorističke grupe je pozvao pristalice da ubijaju Zapadnjake svim mogućim sredstvima - navodeći da je sugerisao "zatrovane injekcije" kao mogući metod.

Martinez je pred poslanicima u parlamentu rekao i da ekstremisti koriste "sobe za četovanje" za traženje najboljeg puta za izvođenje terorističkih napada i da ekstremisti IS vide internet kao mogućnost proširenja bojnog polja, navodi "Dejli mejl".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track