MORALO JE DA SE DESI: Mapa Velike Crne Gore hit na društvenim mrežama!
Foto: Printscreen

Tuče rekorde

MORALO JE DA SE DESI: Mapa Velike Crne Gore hit na društvenim mrežama!

Planeta -
Zašto je Švajcarska ostala van granica Velike Crne Gore? Zato što Švajcarci mnogo rade!

PODGORICA - Pošto je poslednjih dana Balkan zapljusnuo talas raznih ideologija, koji je probudio duhove prošlosti i zasnovan je na crtanju novih granica država, društvenim mrežama kruži i karta Velike Crne Gore koja izaziva šaljive komentare.

Sudeći po "novim" granicama, Velika Crna Gora "pomrsiće konce" i Velikoj Albaniji i Velikoj Srbiji, navodi portal Radio televizije Crne Gore. Tako se u okviru Velike Crne Gore našao dobar deo susedne Albanije, Srbije (bez Vojvodine), Kosova, Makedonije i Bugarske, a "ideolozi" su joj pripojili i Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Sloveniju, deo Mađarske i Austrije, ali i Francuske i Italije.

Karta je na društvenim mrežama pravi hit i izaziva šaljive komentare, pa tako pojedini "sanjaju" da brodska linija Bar-Bari jednog dana postane lokalna linija.I dok su se neki pitali zašto je Švajcarska ostala "van" granica Velike Crne Gore, drugi duhovito odgovaraju da je to zato "što puno rade".

Neki od korisnika društvenih mreža si imali i "veće teritorijalne pretenzije", pa su izrazili želju da se Velika Crna Gora spoji s bratskom Grčkom, a bilo je i zamerki što je Lovćenac, grad u Vojvodini s najvećim brojem Crnogoraca u Srbiji, ostao van granica Velike Crne Gore.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track