MOROZOV ZA NOVI VOJNI SAVEZ: Rusija da sa Kinom i Indijom pravi pandan NATO!
Foto: Reuters

Opozicija

MOROZOV ZA NOVI VOJNI SAVEZ: Rusija da sa Kinom i Indijom pravi pandan NATO!

Planeta -
Moramo da počnemo da radimo na stvaranju novog vojnog saveza koji će biti opozicija NATO, da privučemo Kinu i Indiju i pregovaramo sa partnerima iz BRIKS-a. Razmatramo i partnere iz Latinske Amerike, Kubu, Argentinu i sve one koje plaši američka ekspanzija na globalnom planu, izjavio je član Saveta federacije

MOSKVA - Igor Morozov, član Saveta federacije za međunarodne odnose, izjavio je da bi Rusija trebalo da osnuje novi savez koji bi bio opozicija NATO.

"Rusija je lider bezbednosti na bivšem sovjetskom prostoru i shvata da će SAD i NATO nastaviti sa novim pretnjama", naveo je Morozov.

Rusija mora da počne da pravi vojni savez zbog pretnji NATO, u kome će biti Kina, Indija i drugi partneri BRIKS, dodaje član Saveta federacije.

"Moramo da počnemo da radimo na stvaranju novog vojnog saveza koji će biti opozicija NATO, da privučemo Kinu i Indiju i pregovaramo sa partnerima iz BRIKS-a. Razmatramo i partnere iz Latinske Amerike, Kubu, Argentinu i sve one koje plaši američka ekspanzija na globalnom planu", izjavio je Morozov za Ria Novosti.

Pored toga, Morozov se zalaže za stvaranje novog sistema ruske protivraketne odbrane, koja će efikasno štititi teritoriju u okviru granica Rusije, ali i granice njihovih partnera iz CSTO.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja