MOSKVA: Nismo oborili 2 ukrajinska Su-25
Foto: AP

Demant

MOSKVA: Nismo oborili 2 ukrajinska Su-25

Planeta -
Fantazije kijevskih vlasti zaslužuju da budu uključene u Crvenu knjigu vojnih aforizama, kiaže za Interfaks izvor iz Ministarstva odbrane Rusije

MOSKVA - U Ministarstvu odbrane Rusije negirali su navode saopštenja ukrajinskih vlasti da su rakete kojima su u sredu oborena dva ukrajinska borbena aviona ispaljene sa ruske teritorije, javlja Interfaks pozivajući se na izvor iz Ministarstva odbrane Rusije.

"U pokušaju da obmanu javnost, odvuku pažnju od katastrofe malezijskog "Boinga 777", fantazije kijevskih vlasti zaslužuju da budu uključene u 'Crvenu knjigu' vojnih aforizama", rekao je neimenovani izvor.

Ukrajinski Nacionalni savet za bezbednost saopštio je juče da su rakete kojima su u sredu na istoku Ukrajine oborena dva borbena aviona ukrajinske vojske Suhoj-25, ispaljene sa teritorije Rusije, podsetio je Rojters.

Ukrajinsko Ministarstvo odbrane je prethodno saopštilo da su proruske snage na istoku Ukrajine, na području visoravni Saur-Mogila, oborile dva borbena aviona ukrajinske vojske. Za sada nije poznato šta se dogodilo sa pilotima, a portparol Ministarstva odbrane Aleksej Dmitraškovski izjavio je da se u svakom avionu nalazilo najviše po dva člana posade.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track