MOSKVA: Sankcije pokazuju da je EU protiv mirovnog rešenja za Ukrajinu
Foto: Printscreen Twitter

Zvanično

MOSKVA: Sankcije pokazuju da je EU protiv mirovnog rešenja za Ukrajinu

Planeta -
Sad Brisel i šefovi država EU, treba da daju jasan odgovor svojim građanima zašto su oni predmet rizika od konfrotacije, ekonomske stagnacije i gubitka posla, navodi MIP Rusije

MOSKVA - Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je da je Evropska unija, koja je upravo uvela nove sankcije protiv Moskve, izgleda donela odluku da bude protiv mirovnog rešenja za krizu u Ukrajini.

Određujući nove sankcije Moskvi, EU je, u stvari, napravila svoj izbor - a to je da bude protiv mirnog rešenja unutrašnje ukrajinske krize, navodi ministarstvo i dodaje da je Rusija očekivala podršku za mirno rešenje krize od svih odgovornih snaga u Evropi.

"Brisel i šefovi država EU, treba da daju jasan odgovor građanima EU zašto su oni predmet rizika od konfrotacije, ekonomske stagnacije i gubitka posla", kaže se u saopštenju i dodaje da nove antiruske sankcije, koje je objaviopredsednik Evropskog saveta Herman Van Rompej, neće ostati bez odgovarajuće reakcije Moskve.

Rompej je rekao da bi Evropska unija mogla da ukine sankcije Rusiji ukoliko izveštaj koji treba da bude urađen do kraja septembra, potvrdi da je sproveden mirovni plan u Ukrajini. On je takođe saopštio da će nove sankcije EU prema Rusiji stupiti na snagu sutra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja