NA MARGINAMA SEDNICE UN: Barak Obama s Nebojšom i Dijanom Radmanović na prijemu
Foto: Novi Pečat

Razmena mišljenja

NA MARGINAMA SEDNICE UN: Barak Obama s Nebojšom i Dijanom Radmanović na prijemu

Planeta -
Nebojša i Dijana Radmanović iskoristili su priliku da posete izložbu Viminacijuma koju je otvorio predsednik Srbije Tomislav Nikolić

NJUJORK - Na marginama 69. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, koja je održana krajem septembra u Njujorku, srpski član Predsedništva BiH Nebojša Radmanović i njegova supruga Dijana sastali su se s predsednikom SAD Barakom Obamom i prvom damom Mišel, piše Novi pečat.

Praksa je da američki predsednik i prva dama uoči otvaranja Generalne debate organizuju prijem za šefove delegacija i supruge u čuvenom hotelu "Valdorf Astorija". Prijemu su prisustvovali i Radmanovići, koji su radnu posetu Njujorku iskoristili da posete i izložbu "Rimski imperatori na tlu Srbije", koju je otvorio predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Izložba je postavlјena u оrgаnizаciјi dirеktоrа arhеоlоškоg pаrkа "Viminаciјum" i stаlnоg prеdstаvnikа Rеpublikе Srbiје pri misiјi UN u Njujorku, Miomira Koraća. U prisustvu visоkih zvаnicа, gоstiјu i publikе, rаzglеdаli su izlоžbеnu pоstаvku i rаzmiјеnili utiskе о оvоm vаžnоm kulturnоm prојеktu, kојim jе Srbiја prеdstаvilа svеtu deo svog kulturno-istorijskog blaga - čak 18 rimskih imeratora rođeno je na tlu Srbije.

Prve dame učestvovale su u aktivnostima humanitarnih organizacija, koje i inače deluju tokom zasedanja Generalne skupštine UN, doprinoseći tako svojim ugledom i poznanstvima razvijanju svesti kod ljudi o teškom položaju žena i dece u svijetu.

Jedan takav događaj je svakako "Fashion 4 Development", projekat koji se odvija već četvrtu godinu za redom, a koji podržava Platformu Milenijumskih razvojnih ciljeva Ujedinjenih nacija, kao i inicijativu svetske organizacije "Svaka žena, svako dete", koju je pokrenuo generalni sekretar Ban Ki-mun. Ovi projekti fokusiraju se na promovisanje modne i tekstilne industrije, aktivnosti na unapređenju ekonomskog i socijalnog razvoja, kao i na čuvanju kulture i osposobljavanju žena. Ovoj modnoj reviji prisustvovala je i supruga Ban Ki-muna, Ban Sun-tek, kao i supruge premijera Malte i Italije, Mišel Muskat i Agnesa Landini. Učestvovali su i Dona Karan, Urban Zen, Karolina Šojfele i mnogi drugi istaknuti umjetnici i humanitarci.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track