NAĐENA TELA STUDENATA? Na jugu Meksika nađena još jedna masovna grobnica
Foto: Reuters

Potraga

NAĐENA TELA STUDENATA? Na jugu Meksika nađena još jedna masovna grobnica

Planeta -
Nova tajna grobnica otkrivena je u Kokuli, blizu Iguale, i stručnjaci su počeli da radie na njoj

MEKSIKO SITI - Meksičke vlasti pronašle su još jednu grobnicu s ljudskim ostacima nedaleko od Iguale, na jugu zemlje, gde su pre mesec dana nestala 43 studenta.

Nova tajna grobnica otkrivena je u Kokuli, blizu Iguale, i stručnjaci su počeli da radie na njoj. U njoj su najverovatnije ljudski ostaci, rekao je za AFP savezni zvaničnik.

Nedavno su vlasti pronašle 38 tela u tajnim grobnicama u okolici Iguale, ali utvrđeno je da to nisu studenti koji se od 26. septembra vode kao nestali, pa je ta istraga krenula u drugom pravcu.

Osim toga, vlasti su u ponedeljak uhapsile još četiri osobe za koje se sumnja da su članovi zločinačkog kartela Gereros unidos, a dvojica su, navodno, direktno umešana ju događaje povezane s nestankom studenata. S njima se broj pritvorenih u istrazi popeo na 56.

Rodbina i prijatelji nestalih studenata, kao i građani, svakodnevno traže pravdu (Foto: Reuters)
Rodbina i prijatelji nestalih studenata, kao i građani, svakodnevno traže pravdu (Foto: Reuters)

Grupa od 43 studenata oteta je 26. septembra dok je skupljala novčane priloge u Iguali. Napala ih je mesna policija uz pomoć pripadnika Gereros unidosa. Pritom je šest osoba poginulo a 43 su nestale - pretpostavlja se da ih je kartel likvidirao.

Posle ove otmice izbila je politička kriza i guverner Gerera Anhel Agvire je podneo ostavku u četvrtak. Novog guvernera Rohelija Ortegu Martineza juče je primio predsednik Meksika Enrike Penja Neto i tom prilikom najavio mere za "uspostavljanje reda i bezbednosti" u Gereru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track