NAJTUŽNIJA FOTOGRAFIJA: Rat u Gazi iz svemira!
Foto: Twitter

Pogledajte

NAJTUŽNIJA FOTOGRAFIJA: Rat u Gazi iz svemira!

Planeta -
Društvene mreže bruje zbog jedne fotografije, koju je snimio astronaut Međunarodne svemirske stanice Aleksander Gerst, na kojoj se vidi kako izgledaju rakete i eksplozije u Pojasu Gaze iz svemira

BEOGRAD - Društvene mreže danas bruje zbog jedne fotografije, "najtužnije fotografije do sada", koju je snimio astronaut Međunarodne svemirske stanice Aleksander Gerst i tvitovao.

"Moja najtužnija fotografija do sada. Sa Međunarodne svemirske stanice možemo da vidimo eksplozije i rakete kako lete iznad Gaze i Izraela", naveo je Gerst na svom Tviter nalogu.

Fotografija na kojoj se vide narandžaste i žute mrlje i koja podseća na noćno nebo ili neku sliku Džeksona Poloka, "zapalila" je društvene mreže i medije koji je svi prenose.

Više od 680 ljudi poginulo je u Pojasu Gaze u poslednje dve sedmice, a četvrtina nastradalih su deca. U sukobima Izraelaca i Palestinaca povređeno je 3.700 ljudi. Od početka izraelske operacije protiv Hamasa poginula su 32 Izraelca, svi vojnici sa izuzetkom dve civilne žrtve.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track