NATO: Džihadisti su žestoko protiv Zapada, moramo da ih uništimo!
Foto: Fonet/AP

Borba protiv ekstremista

NATO: Džihadisti su žestoko protiv Zapada, moramo da ih uništimo!

Planeta -
Ta grupa odbacuje naša slobodna društva. Oni imaju žestoka i mržnjom opterećena antizapadna osećanja. Iskoristiće svaku mogućnost da napadnu naše vrednosti i nametnu svoju nazadnu viziju sveta, navodi generalni sekretar NATO Anders fog Rasmusen

BRISEL - Generalni sekretar NATO Anders fog Rasmusen izjavio je danas da je potreban vojni odgovor kako bi se pobedila Islamska država, čiji su "teroristi žestoko protiv Zapada".

"Svi saveznici rešeni su i ujedinjeni u borbi protiv terorizma", rekao je Rasmusen tokom govora u Briselu na institutu Karnegi Evropa.

"Ta grupa odbacuje naša slobodna društva. Oni imaju žestoka i mržnjom opterećena antizapadna osećanja... Iskoristiće svaku mogućnost da napadnu naše vrednosti i nametnu svoju nazadnu viziju sveta", kazao je on. Rasmusen je upozorio da je "potreban vojni odgovor kako bi se pobedila i uništila ta organizacija".

Istovremeno se danas u Parizu održava međunarodna konferencija na kojoj predstavnici dvadesetak zemalja razmatraju načine borbe protiv Islamske države.

"Mi smo na liniji fronta nove borbe između tolerancije i fanatizma, demokratije i totalitarizma, otvorenih i zatvorenih društava", dodao je šef NATO. Rasmusen će na toj funkciji biti do kraja meseca, a zatim će ga 1. oktobra naslediti bivši norveški premijer Jens Stoltenberg.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja