NE SMIRUJE SE: Tokom večeri najavljene jake padavine u Republici Srpskoj!
Foto: Printscreen

U stanju pripravnosti

NE SMIRUJE SE: Tokom večeri najavljene jake padavine u Republici Srpskoj!

Planeta -
U Banjaluci je ranije danas za sat vremena palo 47 litara kiše po kvadratnom metru, a pljusak je pratio olujni vetar. Nekoliko objekata je uništeno, a u pojedinim delovima grada nestalo je struje

BANJALUKA - Tokom večeri i sutra u Republici Srpskoj očekuju se jake padavine i do 60 litara po metru kvadratnom, u pojedinim krajevima praćene gradom i jakim vetrom.

Večeras iza 21 sat u Banjaluci je ponovo počela da pada jaka kiša. Iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske su upozorili da zbog padavina može doći do bujičnih poplava manjih reka u severnim, severozapadnim i istočnim delovima Republike Srpske. Na snazi je stanje pripravnosti.

U Banjaluci je ranije danas za sat vremena palo 47 litara kiše po kvadratnom metru, a pljusak je pratio olujni vetar. Nekoliko objekata je uništeno, a u pojedinim delovima grada nestalo je struje. Vremenske nepogode pogodile su Semberiju i Podrinje, gde se očekuju obilne padavine od 30 do 50 litara kiše po metru kvadratnom.

Stanovništvo je pozvano na pripravnost, zbog mogućeg izlivanja reka i rečica, posebno u područjima gde nisu sanirani nasipi. Popodne je nevreme pogodilo i Višegrad, čije su ulice bile poplavljene. Poplavljeno je i više ulica u Srpcu, kao i četiri kilometra regionalnog puta Srbac - Prnjavor, zbog čega je na ovoj sobraćajnici bio obustavljen saobraćaj.

Žuti meteoalarm je uključen i u Federaciji BiH za područje Sarajeva, Bihaća, Mostara, Livna i Tuzle. Jak vetar je u Zenici lomio je stabla, vodene bujice blokirale su saobraćajnice, a aktivirana su i klizišta. Poplavljene su i ulice Mostara, u kojem je dolazilo i do prekida napajanja električnom energijom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track