NOVA SUPERSILA NA BALKANU: Velika Crna Gora pomrsiće konce velikoj Albaniji

Mapa kaže sve

NOVA SUPERSILA NA BALKANU: Velika Crna Gora pomrsiće konce velikoj Albaniji

Planeta -
U okviru velike Crne Gore našao dobar deo susedne Albanije, Srbije prvobitno bez Vojvodine, a potom i sa Vojvodinom, Kosova, Makedonije i Bugarske, a "ideolozi" su joj pripojili i Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Sloveniju, deo Mađarske i Austrije, ali i Francuske i Italije

Nakon što je poslednjih dana Balkan zapljusnut talasom raznih ideologija, koji je probudio duhove prošlosti zasnovane na crtanju novih granica država, društvenim mrežama kruži i karta velike Crne Gore, koja izaziva šaljive komentare.

Sudeći po "novim" granicama, velika Crna Gora "pomrsiće konce" i velikoj Albaniji i velikoj Srbiji, navodi portal Radio-televizije Crne Gore.

Tako se u okviru velike Crne Gore našao dobar deo susedne Albanije, Srbije prvobitno bez Vojvodine, a potom i sa Vojvodinom, Kosova, Makedonije i Bugarske, a "ideolozi" su joj pripojili i Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Sloveniju, deo Mađarske i Austrije, ali i Francuske i Italije.

Karta, koja je na društvenim mrežama već popularna, izaziva šaljive komentare, pa tako pojedini "sanjaju" da brodska linija Bar-Bari jednog dana postane lokalna linija.

I dok su se neki pitali zašto je Švajcarska ostala "van" granica velike Crne Gore, a drugi duhovito odgovaraju da je to zato "što puno rade". Neki od korisnika društvenih mreža su imali i "veće teritorijalne pretenzije", pa su izrazili želju da se velika Crna Gora spoji s bratskom Grčkom, a bilo je i zamerki što je Lovćenac, grad u Vojvodini s najvećim brojem Crnogoraca u Srbiji, ostao van granica velike Crne Gore.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track