NOVE MERE: I SAD proširile sankcije Rusiji zbog Ukrajine!
Foto: Rojters

Zbog podrške separatistima

NOVE MERE: I SAD proširile sankcije Rusiji zbog Ukrajine!

Planeta -
Novim sankcijama obuhvaćeni su Jedinstvena korporacija brodogradnje i tri banke - VTB banka, Ruska poljoprivredna banka i Banka Moskve

VAŠINGTON - Sjedinjene Američke Države proširile su danas svoje sankcije protiv Rusije zbog događaja u Ukrajini, saopstilo je Ministarstvo finansija SAD, a preneo Itar-Tas s.

Novim sankcijama obuhvaćeni su Jedinstvena korporacija brodogradnje i tri banke - VTB banka, Ruska poljoprivredna banka i Banka Moskve. Agencija Rojters je prenela iz saopštenja da su nove sankcije uvedene Rusiji "zbog njene podrške separatistima u istočnoj Ukrajini".

Proširenjem liste ruskih banaka, američkim sankcijama su sada obuhvaćene skoro sve najveće banke u državnom vlasništvu većim od 50 odsto, izuzev Sberbanke.Sankcijama brodogradilištu sa sedištem u Sankt Peterburgu zamrznuta su sva sredstva koje ono možda ima u SAD i s njim su zabranjene sve američke transakcije.

Evropska unija usvojila je danas široke ekonomske sankcije protiv Rusije, u nadi da će primorati Moskvu da promeni politiku kad je reč o Ukrajini, saopštili su izvori EU.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track