NOVINARKA BBC ŠOKIRALA SVET: Posle 25 godina TV karijere odlazi da bude časna sestra!
Foto: BBC‚

Prekretnica u životu

NOVINARKA BBC ŠOKIRALA SVET: Posle 25 godina TV karijere odlazi da bude časna sestra!

Planeta -
Doviđenja. Napuštam BBC. Evo moje izjave. Bog vas blagoslovio”, tako je Martina Purdi, jedna od najpoznatijih novinarki BBC objavila na Tviteru da napušta novinarsku profesiju

Jedna od najuicajnijih političkih novinarki BBC Martina Purdi objavila je kako ostavlja novinarstvo i odlazi samostan.“Doviđenja. Napuštam BBC. Evo moje izjave. Bog vas blagoslovio”, tako je Martina Purdi, jedna od najpoznatijih novinarki BBC objavila na Twitteru da napušta novinarsku profesiju kako bi postala – časna sestra.Purdi je već 25 godina u novinarstvu, bivša je urednicau Belfast Telegrafu, a na BBC je radila nekih 15 godina i bila je njihov glavni stručnjak za mirovni proces u Severnoj Irskoj, koji je redovno pratila i o njemu izveštavala. Njen odlazak s BBC veliko je iznenađenje, pa i šok za mnoge.

Reč je o novinarki koja je bila jedna od glavnih “zvezda” političke rubrike BBC i veliki autoritet po pitanju situacije u Severnoj Irskoj.U svom saopštenju koje je objavila na Tviteru Purdi je zahvalila svojim bivšim kolegama i medijskim kućama za koje je radila, a potom dodala kako “shvata da će biti ljudi koji neće razumeti njenu odluku”.

“To je odluka do koje nisam došla lako, ali sam je donela s ljubavlju u velikoj sreći. Molim vas da se molite za mene dok krećem na ovaj put poniznosti i vere”, poručila je Purdi i zamolila za privatnost za nju kao i za samostan u koji ulazi.Reč je o Sestrama euharistijskog klanjanja, koje imaju svoj samostan i u Belfastu. U nedjelju je Belfast Telegraf objavio fotografije Prudi koja sa svojim sestrama ide iz samostana u obližnju crkvu na misu.Takođe u nedelju, Prudi je objavila na svom Tviter profilu zahvalnost svima onima koji su joj dali podršku."Hvala vam za vašu velikodušnost. Onima moje vere, onima drugih vera, onima koji traže Njega i onima koji pokušavaju da ga ignorišu. Bog vas blagoslovio”, napisala je Purdi.

(Bitno.net)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track