(VIDEO) OBAMIN SUPER-DŽET: Nevidljivi F-22 protiv džihadista prvi put u akciji

Vazdušni napadi na Islamsku državu

(VIDEO) OBAMIN SUPER-DŽET: Nevidljivi F-22 protiv džihadista prvi put u akciji

Planeta -
Koalicija predvođena SAD izvela je jutros prve vazdušne napade na položaje ekstremističke organizacije Islamska država na severu i istoku Sirije, a sirijske vlasti su istakle da podržavaju "sve međunarodne napore" u borbi protiv terorizma

VAŠINGTON - "Nevidljivi" lovac bombarder F-22 "Raptor", najsofisticiranija letilica u vazduhoplovnom arsenalu SAD, korišćena je prvi put u borbi u vazdušnim napadima protiv džihadista u Siriji, saopštio je danas Pentagon.

Zahvaljujući veoma slabim tragovima koje pokazuje na radaru, F-22 može da izvede napade, a da ne bude primećen, i u noćašnjim napadima ispaljivao je municiju navođenu sistemom GPS, rekao je general Vilijam Mejvil, direktor operacija Zajedničkog štaba novinarima u Pentagonu.

Koalicija predvođena SAD izvela je jutros prve vazdušne napade na položaje ekstremističke organizacije Islamska država na severu i istoku Sirije, a sirijske vlasti su istakle da podržavaju "sve međunarodne napore" u borbi protiv terorizma.

U tim napadima učestvuju SAD i njihovi arapski saveznici - Bahrein, Katar, Saudijska Arabija, Jordan i Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE). Meta napada je i Front Al-Nosra, sirijski ogranak terorističke organizacije Al-Kaida.

http://www.youtube.com/watch?v=0bpakeG9x7o
http://www.youtube.com/watch?v=totzfPN4hWQ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track