OD RANA JUTRA: Poginulo 20 Palestinaca, Tel Aviv se trese od eksplozija
Foto: AP

Krvavi Pojas Gaze

OD RANA JUTRA: Poginulo 20 Palestinaca, Tel Aviv se trese od eksplozija

Planeta -
Među poginulima su četiri žene i četvoro dece; Izrael upozorava da palestinski teroristi postavljaju raketne bacače iz kojih gađaju izraelsku teritoriju u naseljena mesta, što povećava broj civilnih žrtava

TEL AVIV/GAZA - U izraelskim vazdušnim udarima na Pojas Gaze danas, trećeg dana proširene izraelske antiterorističke kampanje "Zaštitna ivica", poginulo je najmanje 20 ljudi, uključujući četiri žene i četvoro dece, rekli su palastinski izvori, dok se priprema hitan sastanak Saveta bezbednosti UN.

U prvom udaru na jedan kafe u gradu Kan Junisu poginulo je 8 ljudi, a 15 je ranjeno. U drugom udaru u izbegličkom logoru Nuseirat, u centalom delu pojasa Gaze, jedna osoba je poginula, druga je ubijena. U trećem udaru, za koji se ne navodi gde je bio, ubijeno je 15 osoba, od toga četiri žene i četvoro dece. I konačno, u napadu na jedno vozilo poginulo je troje ljudi, a najmanje četvoro je ranjeno.

Palestinski ekstremisti postavljaju raketne bacače iz kojih gađaju teritoriju Izraela u naseljena mesta i logore, tako da će broij civilnih žrtava zbog toga biti veliki, upozorava izraelska strana.

Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su da je napadnuto više od 300 uporišta terorističke grupe Hamas, rekao je portaprol IDF Peter Lerner, istakavši da je ukupan broj meta koje je vojska pogodila od početka operacije "Zaštitna ivica" 750.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track