ODGOVOR MOSKVE NA SANKCIJE: Rusija zabranjuje letove preko svoje teritorije!

ODGOVOR MOSKVE NA SANKCIJE: Rusija zabranjuje letove preko svoje teritorije!

Planeta -
Razmatranje uvođenja te zabrane je sada podstaknuto time što je Zapad u nedelju uvedeo sankcije i protiv niskotarifne podružnice ruskog Aeroflota, avio-kompanije Dobrolet koja održava veze između Moskve i Simferopolja, na Krimu koji je Rusija proletos anektirala

MOSKVA - Rusija razmatra mogućnost da zapadnim kompanijama koje lete za Aziju ograniči ili zabrani da preleću Sibir što bi bio odgovor Moskve na sankcije Zapada protiv nje, objavio je u utorak ruski list "Vedomosti".

Pozivajući se na izvor upoznat s tom temom, list piše da ruske vlasti razmatraju to moguće ograničenje još od kada su Evropska unija i Sjedinjene Američke Države donele prve sankcije protiv Moskve zbog njene uloge u ukrajinskom krizi.

Razmatranje uvođenja te zabrane je sada podstaknuto time što je Zapad u nedelju uvedeo sankcije i protiv niskotarifne podružnice ruskog "Aeroflota", avio-kompanije "Dobrolet" koja održava veze između Moskve i Simferopolja, na Krimu koji je Rusija proletos anektirala. Po listu, ruska ministarstva saobraćaja i spoljnih poslova razmatraju to pitanje, ali odluke još nema.

Ne iznoseći pojedinosti, premijer Dmitrij Medvedev izjavio je u utorak da Rusija treba da počne da razmišlja o mogućim merama kao odgovoru na sankcije Zapada. Medvedev je to rekao na sastanku s ministrom saobraćaja i rukovodstvom "Aeroflota", prenela je zvanična novinska agencija Itar-Tass.

Aeroflot je odbio bilo kakav komentar vesti o mogućoj zabrani letova stranih kompanija. Avio-kompanije za letove iz Evrope u Aziju koriste koridor iznad Sbira jer je najkraći i najekonomičniji. Naknada za te prelete godišnje iznosi skoro 300 miliona dolara, objavio je Aeroflot.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track