OPASNO NEVREME: Narandžasti alarm u BiH zbog obilne kiše i grmljavine
Foto: Marina Lopičić

Moguće poplave

OPASNO NEVREME: Narandžasti alarm u BiH zbog obilne kiše i grmljavine

Planeta -
I Hidrometeorološki zavod RS upozorio je da bi, usled obilnih pljuskova koji se očekuju, u naredna dva dana moglo doći do bujičnih poplava manjih vodotoka u severnom i severozapadnom delu RS

BANJALUKA - U Bosni i Hercegovini "upaljen" je narandžasti meteorološki alarm zbog najavljenih obilnih kiša i jake grmljavine za neke regije - banjalučku, tuzlansku, bihaćku, kao i regije Mostara i Trebinja.

Narandžasto upozorenje se daje kada su prognozirane opasne vremenske pojave, jači i učestaliji grmljavinski procesi takvog intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.

I Hidrometeorološki zavod RS upozorio je da bi, usled obilnih pljuskova koji se očekuju, u naredna dva dana moglo doći do bujičnih poplava manjih vodotoka u severnom i severozapadnom delu RS, objavila je agencija Fena.

Nevreme sa olujnim vetrom, grmljavinom i obilnim padavinama, zahvatilo je Hrvatsku juče, a trajalo je i danas, pa je u toj državi za pojedine delove bilo na snazi crveno upozorenje Hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana nevreme je najviše zahvatilo severno primorje i ostrva, a Zadar je bio jedno vreme poplavljen. Nevreme se očekuje popodne u Riječkoj i Dubrovačkoj regiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track