OPKOLJEN AMERIČKI ČETNIK: Ubio policajca, drugog ranio!

Potera

OPKOLJEN AMERIČKI ČETNIK: Ubio policajca, drugog ranio!

Planeta -
Amerikanac osumnjičen za ubistvo policajca u Pensilvaniji opkoljen je posle višednevne potrage. "Američki četnik" odbija da se preda.

Nekadašnji student ruskog i srpskog jezika Erik Metju Frajn iz zasede je ubio jednog, a ranio još jednog policajca 12. septembra. FBI ga je stavio na listu deset najtraženijih ljudi, a prema prvim rezultatima istrage, on je napad na policajce planirao više od šest meseci.

Problem vlastima u otkrivanju i hapšenju Frajna predstavlja to što je pobegao u planine Pokono, a prethodno je po društvenim mrežama objavljivao da je ljubitelj oružja i prirode i da je često išao u akcije preživljavanja u prirodi. Optužen je za ubistvo i pokušaj ubistva – smrtonosne povrede u njegovom napadu zadobio je policajac Brajan Dikson, dok je Aleks Daglas posle operacije počeo proces oporavka.

Frajnov otac je na saslušanju rekao da je njegov sin iz kuće odneo dve automatske puške i dodao da je on veoma vešt u rukovanju oružjem, prenose Novosti. "Kada Erik puca – ne promašuje", rekao je Frajnov otac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track