OSUMNJIČEN ZA PEDOFILIJU: U Hercegovini uhapšen Hrvat za koga je Amerika nudila milion dolara!
Foto: Youtube

Nalazi se u pritvoru u Sarajevu

OSUMNJIČEN ZA PEDOFILIJU: U Hercegovini uhapšen Hrvat za koga je Amerika nudila milion dolara!

Planeta -
Podsetimo, učitelj u američkoj školi, Hrvat Majkl R. Vucić (41), digao je Ameriku na noge. Naime on je optužen za višestruko seksualno zlostavljanje i bludničenje nad svojom bivšom učenicom

Majkl R. Vucić (41), učitelj hrvatskog porekla, koga traže Sjedinjene Američke Države zbog pedofilije uhapšen je u Hercegovini.

Za njim je policija Lejk Foresta u državi Illinois izdala nalog za hapšenje jer ga sumnjiče da je seksualno napastovao jednu devojčicu 2012. godine.

Podsetimo, učitelj u američkoj školi, Hrvat Majkl R. Vucić (41), digao je Ameriku na noge. Naime on je optužen za višestruko seksualno zlostavljanje i bludničenje nad svojom bivšom učenicom, a koje datiraju iz 2012. godine.Umesto da se suoči sa optužbama on je pobegao. Naslutio je da su mu istražitelji za vratom pa se na vreme, doslovce dan pre nego što su mu pokucali na vrata njegovog američkog doma u Lejk Forestu, ukrcao na avion za Nemačku. Napustio je američko tlo prošlog utorka i od tada je njegova fotografija na poternici koja je vredna milion dolara. Tolika je, naime, ponuđena novčana nagrada za sve koji doprinesu njegovom hapšenju.

Sad su ga locirali inspektori iz PU Mostara i to prvo u mestu Služnju kod Čitluka, gde je bio na adresi svoje daljne rodbine, pa potom i u Uzarićima kod Širokog Brijega, gde su ga konačno i uhapsili. U pritvoru je u Sarajevu i čeka izručenje SAD. "Dve godine nakon zlostavljanja, učenica je sve rekla baki i deki pa je policija pokucala na Vucićeva vrata. Ali, u tom trenutku nisu imali naloga za hapšenje, što je on iskoristio i s prvim letom pobegao u Berlin pa mu se sve do danas gubio trag. Sumnjalo se da je u okolini Zagreba, odakle mu je majka, ali se ispostavilo da je u Čitluku, odakle mu je otac, koji je svojevremeno ubijen u Americi, gde je Majkl rođen", kažu iz bosankohercegovačkog pravosuđa.

Majkl R. Vucić diplomirao je na Ilinosi Stejt Univerzitetu a godišnji prihodi u školstvu, radeći punu satnicu, su mu iznosili oko 62.000 dolara, što je, ako je suditi po ostalim prihodima njegovih kolega na istom godišnjem nivou bilo i za trećinu više.

Majkl R. Vucić foto Facebook
Majkl R. Vucić foto Facebook

(24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track