(VIDEO) RAZMENA: Rusija dala Kijevu 63 ukrajinska vojnika za 10 svojih zalutalih padobranaca
Foto: AP

Na slobodi

(VIDEO) RAZMENA: Rusija dala Kijevu 63 ukrajinska vojnika za 10 svojih zalutalih padobranaca

Planeta -
Pregovori su bili teški. Ali prevladao je zdrav razum i sve se dobro završilo, kaže zamenik komandanta ruskih vazduhoplovnih snaga

KIJEV - Ukrajina je vratila u Rusiju sve pritvorene ruske padobrance koji su zalutali na ukrajinsku teritoriju 25. avgusta, sapštio je zamenik komandanta ruskih vazduhoplovnih snaga Aleksej Ragozin.

Deset padobranaca izgubilo se i prešlo na neobeleženom delu rusko-ukrajinske granice na ukrajinsku teritoriju gde su ih ukrajinske snage bezbednosti pritvorile, prenela je agencija Itar-Tass.

"Pregovori su bili teški. Ali prevladao je zdrav razum i sve se dobro završilo", rekao je Ragozin. On je dodao da je ruska strana uradila sve da bi oslobodila svoje vojnike što je pre moguće i da je vojnicima žao zbog svega što se dogodilo.

Ukrajinske snage bezbednosti su ruske padobrance čak odveli u Kijev, dodao je Ragozin, koji je istakao da je to neprihvatljivo jer stotine ukrajinskih vojnika kojima se dogodi da pređu u Rusiju pruža se pomoć i odmah budu predati ukrajinskoj strani.

Rusija je, zauzvrat, vratila oko 63 ukrajinskih vojnika koji su u sredu prešli na rusku teritoriju bežeći od sukoba u istočnoj Ukrajini koji su intenzivirani u poslednjih nedelju dana.

http://www.youtube.com/watch?v=a2e6qaUVM8Q

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja