PANIKA: Džihadisti će pola sveta pobiti ebolom?

Zapad u višestrukoj opasnosti

PANIKA: Džihadisti će pola sveta pobiti ebolom?

Planeta -
Stručnjak za bezbednost Al Šimkus navodi da bi islamisti namerno mogli da se zaraze virusom u Africi, pa da ga prenesu dalje

VAŠINGTON - Profesor za nacionalnu bezbednost na američkom koledžu Nejvel vor Al Šimkus upozorio je svet da mu u ovom periodu preti višestruka opasnost zbog mogućnosti da ekstremisti Islamske države (IS) iskoriste virus ebole kao biološko oružje protiv miliona stanovnika na zapadu.Te reči usledile su nakon što se Amerika suočila sa prvim problemima vezanim za opasnu zarazu, koju je na njeno tlo doneo Liberijac Tomas Erik Dankan (42), i nakon što su izraelski obaveštajci došli do podataka da je ebola već ušla u redove terorista. Teroristi su se, navodno, zarazili u kampovima za obuku, koji su smešteni u afričkim državama, gde je ta infekcija uzela maha.Biološko oružje- Verujem da će džihadisti iskoristiti svoje zaražene ljude i poslati ih kao živo oružje. Kada je o generalnom terorističkom delovanju reč, to ne bi bilo ništa neobično s obzirom na to kako oni žrtvuju svoje pripadnike - objasnio je Al Šimkus i dodao da na taj način islamisti čak ne bi morali ni da se muče da izoluju virus, već bi samo u kontaminirana područja poslali ljude, kojima bi to bila samoubilačka misija.- To se teško može zaustaviti - naglasio je professor.U prilog teroristima ide i činjenica da ebola izaziva smrt u čak 50 odsto slučajeva, a ako se ne tretira medicinski, verovatnoća smrtnosti se povećava na čak 90 odsto.Javno streljali vojnikeInače, ekstremisti su nastavili da sprovode užase u Iraku i Siriji, nakon što su u petak odrubili glavu četvrtom zarobljeniku, britanskom humanitarcu Alanu Heningu (47). Posle toga oni su objavili identitet naredne žrtve. Reč je o američkom vojnom veteranu Piteru Kasigu. Juče su javno streljali šest iračkih vojnika u Hitu, u iračkoj provinciji Anbar.

Pakao u Africi... Ebola odnela više od 3.000 života
Pakao u Africi... Ebola odnela više od 3.000 života

Nema leka ZMappOBOLELI U AMERICI UMIREPrvom pacijentu u SAD koji ima ebolu, Tomasu Eriku Dankanu (42), značajno se pogoršalo stanje, zbog čega se nalazi na ivici života. Dankan, koji je virus dobio u rodnoj Liberiji, leči se u Dalasu, u karantinu, a sumnja se da je zarazio još 10 ljudi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja