PAO SISTEM ZA GLASANJE: Platili ga 223.000 evra, a on zakazao pod punim opterećenjem
Foto: Reuters

Muke u hrvatskom Saboru

PAO SISTEM ZA GLASANJE: Platili ga 223.000 evra, a on zakazao pod punim opterećenjem

Planeta -
U hrvatskom parlamenta glasaju po starinski - dizanjem ruku - zato što im je sistem za glasanje pao zbog fabričke greške

ZAGREB - Fabrička greška uzrok je pada sistema za elektronsko glasanje, saopšteno je iz hrvatskog sabora, gde veruju da će do srede kvar biti popravljen, piše Jutarnji.hr.

"Reč je o fabričkoj greški na jednoj od komponenti sistema, koja se, nažalost, pokazala tek pod punim opterećenjem", odgovoreno je agenciji Hini.

Nabavljena je komponenta "kriva" za kvar i danas će biti instalirana nova, a u Saboru se nadaju da bi sistem do srijede trebalo da bude "popravljen, testiran i u punoj funkciji".

Inače, nov sistem za glasanje ugrađen je letos i plaćen je 1,7 milioba kuna (223.000 evra), ali u petak nije izdržao prvi test i pao je, pa su poslanici morali da glasaju po starinski - dizanjem ruku.

Pa opet, u Saboru kažu da su duboko uvereni da je "sistem kvalitetno instaliran i podešen" i da je "Televic", kao jedan od vodećih svetskih proizvođača konferencijskih sistema, "dobar izbor za Hrvatski sabor kako svojim kvalitetom tako i praktično neograničenim mogućnostima prilagođavanja svog načina rada potrebama Sabora".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track