PARIZ DEMANTUJE ROGOZINA: Još nema uslova za isporuku mistrala Rusiji
Foto: Reuters

Ništa od mistrala

PARIZ DEMANTUJE ROGOZINA: Još nema uslova za isporuku mistrala Rusiji

Planeta -
Koji su to uslovi? To je da situacija u Ukrajini postane normalnija i da dozvoli da se stvari smire, kaže šef francuske diplomatije

PARIZ - Francuski ministar finansija Mišel Sapin izjavio je danas da još nisu ispunjeni uslovi da Pariz isporuči Moskvi prvi od ukupno dva ratna broda "mistral".

"Uslovi za izručenje "Mistrala" do danas nisu ispunjeni", rekao je Sapin u izjavi radiju RTL. On je obrazložio koji su to uslovi koji moraju da budu zadovoljeni.

"Koji su to uslovi? To je da situacija u Ukrajini postane normalnija i da dozvoli da se stvari smire", rekao je francuski ministar.

Sapin je time demantovao jučerašnju izjavu zamenika ruskog premijera Dmitrija Rogozina da je Rusija dobila poziv da 14. novembra prisustvuje svečanoj primopredaji prvog od dva nosača aviona "mistral". Rogozin je, kako su preneli ruski mediji, još rekao da bi "mistral" bio stavljen u funkciju još istog dana.

Zvanični Pariz se, zbog navodne uloge Rusije u ukrajinskoj krizi, nalazi pred ogromnim pritiskom da raskine ugovor sa Moskvom u vezi sa prodajom ratnih brodova, navodi Frans pres. Brodovi tipa "mistral" mogu da ponesu 16 helikoptera i nekoliko desetina oklopnih vozila, a opslužuje ih 450 članova posade.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja