PEDOFIL: Bivši lični pomoćnik britanskog princa Filipa optužen za seksualne napade na decu!
Foto: AP

Zvanično

PEDOFIL: Bivši lični pomoćnik britanskog princa Filipa optužen za seksualne napade na decu!

Planeta -
Bendžamin Herman je napadao decu dok je radio za kraljevsku porodicu

LONDON - Bivši lični asistent britanskog princa Filipa i princeze Ane, Bendžamin Herman, optužen je za seksualni napad na jednu 12-godišnju devojčicu u vreme dok je radio za kraljevsku porodicu 1970-ih godina, saopštilo je danas tužilaštvo.

Krivična dela počinjena su između 1972. i 1974. godine, kada je Herman radio u Bakingemskoj palati kao lični asistent članova britanske kraljevske porodice, preneo je Rojters.

Sada 79-godišnji Herman optužen je po tri tačke za seksualni napad na maloletnu devojčicu i po jednoj za pokušaj napada, navodi britanska agencija.

Žrtva napada sada, po pisanju britanske štampe, ima 50 godina a Herman je platio kauciju da bi bio na slobodi tokom istrage.

Bivši marinac bio je najpre dvorski konjušar a potom lični asistent supruga britanske kraljice Elizabete do 1974, a potom i lični sekretar princeze Ane, kraljičine ćerke do 1976. Posle nekoliko godina rada on se vratio vojnoj službi, piše britanski "Miror".

Policija je uzela svedočenja od bivših saradnika Bakingemske palate, koja je saopštila da neće davati komentare postupka dok je u toku.Herman je rekao da namerava da odbaci sve optužbe a na sudu treba da se pojavi u ponedeljak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track