POČINJE OPSADA: Ukrajina gomila tenkove i druga oklopna vozila oko Donjecka
Foto: Reuters

Napeto

POČINJE OPSADA: Ukrajina gomila tenkove i druga oklopna vozila oko Donjecka

Planeta -
Samo sinoć zapadno od Donjecka stigla je kilometar i po duga kolona ukrajinskih tenkova i drugih oklopnih vozila

DONJECK - Ukrajinske snage gomilaju tenkove i oklopna vozila oko 20 km južno od Donjecka, objavljuju danas svetski mediji.

Kolona tenkova i vozila, dugačka oko kilometar i po, sinoć je pristigla na mesto okupljanja ne nailazeći na otpor, ističu predstavnici ukrajinske vojske, a prenosi AFP. Ukrajinske vlasti su ovih dana najavile kako planiraju opkoljavanje Donjecka i Luganska. Njihove vojne snage trpe gubitke tokom svoje tekuće kaznene operacije u istočnoj Ukrajini, dok donjecki proruski aktivisti nastavljaju da jačaju svoju odbranu, saopštila je danas kancelarija samoproklamovane Donjecke Narodne Republike, a prenosi Itar-Tass.

Prema saopštenju pres centra ukrajinskih snaga, u tekućoj kaznenoj operaciji na istoku Ukrajine dosad su poginula 173 ukrajinaska vojnika, dok je 446 ranjeno.

U toj ofanzivi, u koje su uključena oklopna vozila, teška artiljerija i borbeni avioni, dosad je poginulo više stotina ljudi, uništene su mnoge zgrade, a više desetina hiljada ljudi je bilo primorano da beži na rusku teritoriju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track