PODNOSE SVOJ DEO: Transejža ervejz izvinila se u 5 listova zbog smrti 48 osoba u padu aviona
Foto: Reuters

JAVNO IZVINJENJE

PODNOSE SVOJ DEO: Transejža ervejz izvinila se u 5 listova zbog smrti 48 osoba u padu aviona

Planeta -
Rodbini poginuliih obećana je sva pomoć i novčana naknada, a vlastima potpuna saradnja u istrazi

TAJPEJ - Tajvanska aviokompanija "Transejža ervejz" objavila je izvinjenje na naslovnim stranicama pet najznačajnijih dnevnika u zemlji ističući da preuzima najveću odgovornost nakon pogibije 48 osoba u jednom od svojih aviona tokom olujnog nevremena.

"Transejža ervejz" i njeno osoblje preuzima odgovornost i izražava najdublje saučešće i izvinjenje rodbini poginulih na letu GE222 i povređenima, stoji u saopštenju koje je tajvanska aviokompanija objavila na naslovnim stranicama četiri najveća tajvanska dnevnika i jednog ekonomskog lista, prenele su agencije.

Takođe im je obećala pomoć u borbi s posledicama nesreće i najbolju nadoknadu, a vlastima - potpunu saradnju u istrazi koja treba da utvrdi uzrok nesreće i izvuče pouku iz nje.

Istražitelji su danas počeli da ispituju olupinu aviona i letačke podatke da bi utvrdili uzrok nesreće aviona tajvanske aviokompanije.

Avion na letu GE222 "Transejža erlajnza" srušio se u sredu prilikom sletanja na aerodrom u arhipelagu Pengu, kada je poginulo 48, a 10 osoba povređeno. U avionu koji je pao prilikom drugog pokušaja sletanja u gradu Makongu, na zapadu Tajvana, bilo je 54 putnika i četiri člana posade. Među poginulima su i dva francuska studenta medicine, saopštilo je ministarstvo spoljnih poslova Francuske.

Pad letelice izazvao je požar u obližnjim zgradama, a na zemlji je povređeno pet osoba.Veruje se da su olujno nevreme i loša vidljivost bili uzročnici pada aviona.Istraga bi trebalo da se fokusira na četvorominutni prekid ragovora nakon što je pilot zatražio intrukcije da na drugi način priđe aerodromu zbog loše vidljivosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track