POJAS GAZE: Dva Palestinca poginula u vazdušnom udaru
Foto: AP

Antiteroristička operacija

POJAS GAZE: Dva Palestinca poginula u vazdušnom udaru

Planeta -
Portparolka IDF saopštila je da su borbeni avioni do ponoći izveli 16 udara, a od ponoći nema letova jer nije bilo raketnih napada iz pojasa Gaze

TEL AVIV/GAZA - U izraelskom vazdušnom udaru na Pojas Gaze prošle noći su poginula dva Palestinca, čime je broj poginulih u sukobu koji traje sedam nedelja dostigao 2.122, rekli su palestinski izvori.

Portparolka izraaelskih odbrambenih snaga (IDF) saopštila je da su borbeni avioni izveli 16 udara. Od ponoći u nedelju nije bilo raketnih napada iz Pojasa Gaze ali su se oko 8,30 rakete za vazdušnu uzbunu oglasile u centralnom Izraelu, javili su izraelski mediji. Kasnije je navedeno da je to bila lažna uzbuna

Izrael je 8. jula započeo antiterorističku operaciju "Zaštitna ivica" da bi zaustavio raketne napade iz Pojasa Gaze na izraelske gradove. Operacija "Zaštitna ivica" nastavlja se dok ciljevi ne budu postignuti, to može da potraje, ponovio je juče izraelski premijer Benjamin Netanijahu.

Među poginulim Palestincima je mnogo civila, pre svega žena i dece, jer ih palestinska teroristička grupa Hamas koristi kao ljudski štit i civilne i verske objekte (kuće, škole, džamije i slično) koristi za vojne baze i infrastrukturu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track