POLICIJSKI ČAS ZBOG PRAJDA: 1.800 policajaca čuvaće gej paradu u Podgorici
Foto: Reuters

Blokada centra Podgorice

POLICIJSKI ČAS ZBOG PRAJDA: 1.800 policajaca čuvaće gej paradu u Podgorici

Planeta -
Satima pre održavanja Parade ponosa 2. novembra za saobraćaj će biti zatvorene sve ulice u centru crnogorske prestonice. I ove godne trasa je od hotela Crna Gora do zgrade stare vlade

PODGORICA - Učesnici Parade ponosa u Podgorici, zakazane za 2. novembar, šetaće istom rutom kao i prošle godine jer je procena policije da je trasa od hotela "Crna Gora" do zgrade stare vlade najlakša za obezbeđenje, a čuvaće ih 1.800 opremljenih policajaca.

Maršrutu od 1.400 metara su, kako podsećaju Vijesti, i ove godine odredili u Operativnom štabu Uprave policije, koji su se tokom prvog "Prajda" u crnogorskoj prestonici uverili da je to najbolja deonica za bezbednu šetnju učesnika te manifestacije.

Operativni štab policije već je napravio i plan obezbeđenja, prema kojem će kao i lani oko 1.800 opremljenih policajaca biti raspoređeno u pet bezbednosnih prstenova u strogom centru Podgorice, ali i delu grada preko Morače.

Zbog visokorizičnog skupa, policija će u nedelju držati i svojevrsni "policijski čas”, pa će, kako je planirano, satima pre održavanja šetnje za saobraćaj biti zatvorene sve ulice u centru grada. Podgoričkom dnevniku je u vrhu Uprave rečeno da su u proteklih nekoliko dana dobili i podatke da se određene grupacije i ove godine spremaju da nasiljem ispolje homofobiju.

Prva Parada ponosa u crnogorskoj prestonici održana je 20. oktobra prošle godine i protekla je u znaku neviđenih policijskih mera i žestokih sukoba policije sa protivnicima "Prajda".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track