PORODICE PUTNIKA NESTALOG BOINGA: Policija nas je prebila na mrtvo ime!
Foto: Rojters

Tražili podatke, dobili batine

PORODICE PUTNIKA NESTALOG BOINGA: Policija nas je prebila na mrtvo ime!

Planeta -
Dve žene tvrde da ih je šest kineskih policajaca na mrtvo ime premlatilo nakon što su sredinom maja u pekinškoj poslovnici Malezija Erlajnza zatražili informacije o nestalom avionu

Premda je nakon obaranja malezijskog boinga 777 na istoku Ukrajine u drugi plan pao misteriozno nestali malezijski boing, koji je možda pao u Indijski okean, porodice nekoliko putnika sa leta MH370 ovih dana su se požalile na tretman koji su dobili od kineske policije.Naime, dve žene, koje su želele da ostanu anonimne, tvrde da ih je šest kineskih policajaca na mrtvo ime premlatilo nakon što su sredinom maja u pekinškoj poslovnici Malezija Erlajnza po ko zna koji put zatražili informacije o nestalom avionu.

One tvrde da su ih odveli u policijsku stanicu gde su ih udarali i vukli po podu. Obe su zadobile modrice i ogrebotine, a jedna od njih je nekoliko dana morala da provede u bolnici. Kao dokaz priložila je i fotografiju iz bolničke sobe u kojoj je ležala sa medicinskom kragnom.Motivi policijske brutalnosti zasad nisu poznati.Istovremeno, grupa od 16 drugih rođaka putnika sa nestalog aviona navodi da ih je 16. jula kineska policija uhapsila i tražila od njih snimke svojih najmilijih kako u Kuala Lumpuru ulaze na kobni let."Policija nas je optužila da smo se organizovali i da imamo neku svoju agendu, a sve što smo hteli je da pronađemo naše najbliže", izjavio je jedan od uhapšenih.

Njih je kako navode policija upozorila da su prekršili zakon prema kojem nije dozvoljeno javno okupljanje više od 10 osoba.

(Jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track