PORODICE ŽRTAVA U ŠOKU: Separatisti se javljaju na telefone i koriste kartice poginulih!
Foto: AP

Bezdušno

PORODICE ŽRTAVA U ŠOKU: Separatisti se javljaju na telefone i koriste kartice poginulih!

Planeta -
Kada joj je stigao izveštaj iz banke o korišćenju kartice, malo je reći da je bila u šoku. Tek što je saznala za smrt supruga, morala je hitno da ide po bankama i drugim ustanovama da otkazuje sva lična dokumenta

Supruga pilota koji je poginuo prilikom rušenja malezijskog aviona MH17, morala je da otkaže sve njegove kreditne kartice, jer je utvrđeno da ih neko koristi.

"Neko koristi tu situaciju u Ukrajini. Uopšte nemaju poštovanja prema preminulima", navodi Rein Dalzeil.

Kada joj je stigao izveštaj iz banke o korišćenju kartice, malo je reći da je bila u šoku. Tek što je saznala za smrt supruga, morala je hitno da ide po bankama i drugim ustanovama da otkazuje sva lična dokumenta.

Foto: Rojters
Foto: Rojters

Jedna porodica je prijavila da su se pobunjenici čak i javljali na telefone žrtava. Kada su pozvali svoju ćerku, u nadi da je živa, javio im se muškarac sa istočno-evropskim naglaskom.

Internetom je kružio dokument u kome Igor Strelkov poziva pobunjenike da predaju sve vredne stvari sa mesta nesreće, kako bi se odnele porodicama, posebno navodeći nakit, satove, kreditne kartica.

Ukoliko je ovo pismo pravo, to bi mogao biti dokaz da su pisanja pojedinih medija o krađi na mestu nesreće, tačna.

Malezijski avion boing 777 leteo je iz Amsterdama u Kuala Lumpur, a oboren je na istoku Ukrajine, gde je poginulo svih 298 putnika i članova posade.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track