POROŠENKO: Ruske snage izvršile invaziju, Rusija demantuje
Foto: AP

POROŠENKO: Ruske snage izvršile invaziju, Rusija demantuje

Planeta -
Rusija negira da se uključila u sukob u Ukrajini time što je naoružavala proruske snage ili slala svoje vojnike preko granice u Ukrajinu i neće dalje da komentariše

KIJEV - Ukrajinski predsednik Petar Porošenko izjavio je da su ruske snage izvršile invaziju na Ukrajinu i sazvao hitan sastanak ukrajinskog Saveta za bezbednost i odbranu, na kojem će se odlučiti o daljim koracima.

"Doneo sam odluku da otkažem radnu posetu Turskoj zbog značajnog pogoršanja situacije u regionu Donjecka, a posebno u gradovima Amvrosijivka i Starobeševe, imajući u vidu da je u toku invazija ruskih snaga", navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu predsedništva Ukrajine, preneo je Rojters.

Savet za bezbednost i odbranu je saopštio da su grad Novoazovsk na obali Azovskog mora i još neke lokacije na jugoistoku zemlje pale u ruke proruskih snaga, koje su zajedno sa ruskim snagama krenule u kontraofanzivu.

"U toku je kontraofanziva ruskih trupa i jedinica proruskih snaga na jugoistoku Ukrajine", navodi se u saopštenju Saveta, objavljenom na Tviteru.

Rusija negira da se uključila u sukob u Ukrajini time što je naoružavala proruske snage ili slala svoje vojnike preko granice u Ukrajinu. Rusko Ministarstvo odbrane odbilo je da komentariše medijske izveštaje o tome da su u Novoazovsku uočeni ruski tenkovi.

"Ruske vlasti su mnogo puta jasno rekle da tamo nema regularnih trupa ruske vojske. Rusija ne učestvuje u tom konfliktu", izjavio je izvor iz ruske diplomatije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track