POSLEDNJE ŽRTVE: U Harkov stiglo još delova tela putnika MH 17
Foto: Printscreen Yt

Nov let

POSLEDNJE ŽRTVE: U Harkov stiglo još delova tela putnika MH 17

Planeta -
Ostaci su preneti u kamionima hladnjačama i biće provereni i avionom otpremljeni u Holandiju, potvrdio šef međunarodne misije

DONJECK - Delovi tela koje su pronašli međunarodni istražitelji na mestu u istočnoj Ukrajini gde je pao oboreni malezijski putnički avion sa 298 ljudi stigli su jutros pred zoru u kamionima hladnjačama u grad Harkov.

U kamionima su bili posmrtni ostaci i lične stvari pronađene tokom dvodnevne potrage čiji cilj je bio da se nađu preostale žrtve u padu aviona koji je oboren 17. jula u oblasti u kojoj su vođene žestoke borbe između ukrajinske vojske i proruskih pobunjenika.

Konvoj je stigao jutros pred zoru u Harkov, gde je Pjeter-Jap Albersberg. šef spasilačke misije, koju predvode Holanđani, rekao da će ostaci žrtava biti provereni pre nego što budu avionom otpremljeni u Holandiju. Albersberg je u sinoć izdatom saopštenju naveo da je sada cela oblast oko farme pilića nedaleko od sela Hrabova pretražena, i da će se istražitelji uputiti ka ostalim mestima gde su pronađeni delovi aviona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track