POSTAVILI ULTIMATUM: Nova albanska formacija preti Makedoniji!
Foto: Facebook

Najavljuju napade

POSTAVILI ULTIMATUM: Nova albanska formacija preti Makedoniji!

Planeta -
Ukoliko albanski zatvorenici ne budu oslobođeni do 14. jula, Oslobodilačka vojska će preduzeti ozbiljne korake i masovne napade na makedonsku policiju, saopštio je glavni štab ove formacije

Nova, četvrta po redu albanska gerilska formacija preti makedonskoj policiji. Ukoliko do ponedeljka ne budu oslobođena šestorica Albanaca osuđena u procesu "Monstrum", Oslobodilačka vojska Skoplja (Ushtria Çlirimtare e Shkupit), će započeti napad na policiju.

"Ukoliko albanski zatvorenici ne budu oslobođeni do 14. jula, Oslobodilačka vojska će preduzeti ozbiljne korake i masovne napade na makedonsku policiju", saopštio je "glavni štab" ove formacije, koja se tim "kominikeom" i predstavila javnosti.

Oslobodilačka vojska Skoplja, četvrta je po redu oružana formacija koja se na teritoriji Makedonije oglasila od kraja rata 2001. godine i rasformiranja Oslobodilačke nacionalne armije, na čijem su se čelu nalazili Ali Ahmeti i Gzim Ostreni.

MUP Makedonije doneo je odluku da zabrani ulazak u Makedoniju pevačima sa Kosova koji su putem socijalnih mreža najavili učešće na sutrašnjem protestu u Skoplju, javila je TV ALSAT M.

Albanci u protestu smatraju da je proces protiv šestorice njihovih sunarodnika montiran i traže da se suđenje vrati na početak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja