POTOP 2: Bosna opet na udaru vodene stihije!
Foto: Printscreen ATV

Tri meseca od poplava

POTOP 2: Bosna opet na udaru vodene stihije!

Planeta -
U Banjaluci je danas proglašeno vanredno stanje, kao i u Kozarskoj Dubici, gde je poplavljeno oko 150 domaćinstava i objekata. Dramatična situacija je i u delovima Federacije BiH, gde su stotine kuća pod vodom

BANJALUKA - Tri meseca posle katastrofalnih majskih poplava, obilne padavine izazvale su nove probleme u mnogim delovima Bosne i Hercegovine.

U mnogim gradovima ulicama teku potoci, dok je vodena bujica potopila na stotine kuća i privrednih objekata, te odnela više mostova i uništila mnoge puteve. Ponovo su proradila i klizišta, a jedno od njih zatrpalo je kuću u Banjaluci, ali žrtava, na svu sreću, nije bilo.

U Banjaluci je danas proglašeno vanredno stanje, kao i u Kozarskoj Dubici, gde je poplavljeno oko 150 domaćinstava i objekata. Vanredna situacija proglašena je i u Čelincu, mestu petnaestak kilometara od Banjaluke, kao i u opštini Petrovo na Ozrenu.

U opštini Srbac poplavljeno je nekoliko prigradskih naselja, saobraćajnica i ulica u centru, a deo lokalnog magistralnog puta bio je zatvoren. Na području Kotor Varoša pojavila su se nova klizišta, a u Semberiji je najteže stanje na području Janje.

Zbog vode na putu, u prekidu je saobraćaj na putu Bijeljina - Brčko u mestu Čadavica. Banjalučki mediji su javili da je u strahu od novih poplava veliki broj građana Doboja napustio ovaj grad, a oni koji su se odlučili da ostanu svoje automobile su izvezli u padinska naselja. Opština Ugljevik je bez struje, a na tom području potopljeno je više kuća, dok je voda odnela i deo jednog mosta.

Dramatična situacija je i u delovima Federacije BiH, gde su stotine kuća pod vodom. Najteže stanje je u Zeničko-dobojskom i Tuzlanskom kantonu. Zbog poplava danas nije saobraćao voz od Sarajeva do Banjaluke, kao ni na liniji Zenica - Zavidovići. Meteorolozi najavljuju da će kiša padati do kraja sedmice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja