POSLEDNJE PISMO POGUBLJENOG NOVINARA: Drugi zatvorenik naučio je sve napamet i preneo majci!
Foto: Reuters

Sanjao o slobodi

POSLEDNJE PISMO POGUBLJENOG NOVINARA: Drugi zatvorenik naučio je sve napamet i preneo majci!

Planeta -
Džejms Foli je znao da teroristi bacaju njegova pisma porodici, pa je jednog od talaca, koji je čekao oslobađanje, zamolio da jedno zapamti i ispriča ga njegovoj majci

Roditelji Džejmsa Folija, američkog novinara kojem su islamski teroristi odsekli glavu, objavili su pismo koje im je on napisao iz zatočeništva.

"Imao sam loše i dobre dane. Bio sam zahvalan kada je neko bio oslobođen, ali, naravno, svako priželjkuje svoju slobodu. Hrabrili smo se i davali snagu jedni drugima. Moje srce bilo je puno svaki put kad sam sanjao da ću ponovo biti s porodicom i prijateljima", napisao je Foli.

"Posebno vas osećam kad se molim. Molim se da ostanete jaki i da verujete. Dok se molim, zaista osećam kao da mogu da vas dodirnem u tami", stoji u pismu.

"Bako, uzmi svoj lek, nemoj zaboraviti da svaki dan šetaš i plešeš. Budi jaka jer će mi trebati tvoja pomoć da se vratim u život", nastavlja Foli. Zatim je naveo da je s njim još 17 talaca i da vreme prekraćuju razgovarajući o sportu i filmu i igrajući šah.

ISIL je oteo Folija u Siriji još u novembru 2012. godine. On je znao da otmičari bacaju njegova pisma, pa je jednog sapatnika taoca, koji je ubrzo oslobođen, zamolio da zapamti jedno i usmeno ga prenese njegovoj majci, Dajani.

Tekst tog pisma objavljeno je na Fejsbuk stranici "Find James Foley". Možete da ga pročitate ovde:

Post by Free James Foley.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja