POVUČEN OTKAZ: Čistačica (28) koja je skočila s krova u radno vreme ostaje na poslu!
Foto: Reuters

Samobor

POVUČEN OTKAZ: Čistačica (28) koja je skočila s krova u radno vreme ostaje na poslu!

Planeta -
Pokušajem samoubistva povredila je radnu disciplinu pošto prethodno nije očistila kancelarije

ZAGREB - Opštinski sud u Samoboru kod Zagreba poništio je vanredni otkaz spremačici koja je u radno vreme pokušala da se ubije skokom s krova zgrade suda i pritom zadobila teške povrede, saopštio je hrvatski sindikat.

"Verujemo da smo iz ovog slučaja svi nešto naučili i da smo, kao mnogo puta do sad u Hrvatskoj, pokazali da možemo biti bolji ljudi kad se potrudimo", saopštio je Sindikat državnih i lokalnih službenika i zaposlenika. Slučaj 28-godišnje žene koja je dobila otkaz ugovora o radu, jer je u radno vreme pokušala da se ubije, izazvao je negodovanje javnosti, a o tome su izvestili brojni domaći i strani mediji.

Na zahtev Sindikata za zaštitu prava radnice, predsednik suda u Samoboru Darko Župančić poništio je svoju odluku o vanrednom otkazu koja je bila obrazložena "posebno teškom povredom iz radnog odnosa i gubitkom poverenja".Iako je još krajem aprila usled psihičke rastrojenosti pokušala da izvrši samoubistvo, otkaz joj je bio uručen dva meseca posle tog događaja i to dok se nalazila na lečenju. Uz to, otkaz nije bio uručen u zakonskom roku. O svemu je bilo obavešteno i Ministarstvo pravosuđa, koje se uključilo u slučaj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track