PREDOMISLILI SE: Berlin šalje opremu i oružje Kurdima u Iraku
Foto: Fonet/AP

Zvanično

PREDOMISLILI SE: Berlin šalje opremu i oružje Kurdima u Iraku

Planeta -
Velika Britanija, Francuska i Italija odlučile su da pošalju dodatnu opremu i naoruanje, a mi smo spremni da učinimo isto”, rekao jšef nemačke diplomatije.

BERLIN - Nemačka je spremna da pošalje oružje kurdskim snagama bezbednosti u severnom Iraku koji se bore protiv militantnih islamista (ISIS), rekao je danas šef nemačke diplomatije i ministar odbrane Frank Valter Štajnmajer.

Vojna oprema, kao što su šlemovi i pancirni prsluci mogu da budu poslati odmah, a Berlin je prema Štajnmajerovim rečima spreman da pošalje i oružje, prenela je agencija Rojters.

“Možemo da zamislimo slanje dodatne opreme, uključujući naoružanje. Velika Britanija, Francuska i Italija odlučile su da pošalju tu robu, a mi smo spremni da učinimo isto”, rekao je Štajnmajer.

On je istakao da svo oružje i oprema koja će biti upućena Kurdima treba da im posluži da bi odoleli napadima koje preduzima ISIS.

Prva reakcija Berlina na inicijativu da se Kurdi naoružaju bila je da je politika Nemačke da ne šalje vojnu opremu i oružje u zone sukoba.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track