Preporuka Srbima u Libiji da hitno napuste zemlju, Hrvatska ambasada zatvorena!
Foto: Tripoli.mfa.gov.rs

Nije bezbedno

Preporuka Srbima u Libiji da hitno napuste zemlju, Hrvatska ambasada zatvorena!

Planeta -
Međunarodni aerodrom u Tripoliju je zatvoren, a drugi aerodromi su u ograničenoj upotrebi, bez preciznog reda letenja. Jedan od mogućih pravaca napuštanja libijske teritorije je kopnenim putem, preko Tunisa

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić saopštio je danas da, s obzirom na intenziviranje oružanih sukoba u Libiji i krajnje nestabilnu bezbednosnu situaciju u Tripoliju, Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije preporučuje svim građanima Republike Srbije da hitno napuste Libiju i da se uzdrže od daljih putovanja u ovu zemlju.

Svim srpskim državljanima, koji se trenutno nalaze u Libiji, savetuje se da Ambasadi Republike Srbije u Tripoliju dostave kontakt podatke, navodi se u saopštenju.

Međunarodni aerodrom u Tripoliju je zatvoren, a drugi aerodromi su u ograničenoj upotrebi, bez preciznog reda letenja. Jedan od mogućih pravaca napuštanja libijske teritorije je kopnenim putem, preko Tunisa. Državljani Republike Srbije koji, po raznim osnovima, već borave u Libiji, za konkretna uputstva mogu se obratiti Ambasadi Republike Srbije u Tripoliju, na brojeve telefona: +21821 / 362-32-05, +21821 / 362-32-06.Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore je uputilo sličan apel svojim građanima, upozoravajući svoje građane da ne putuju u Libiju, a oni koji su već tamo, da je napuste.Hrvatska je zatvorila svoju ambasadu u Tripoliju, službenici su napustili Libiju, a njihovi građani su evakuisani.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track