PROBOJ: Izviđači i diverzanti ukrajinske vojske u Donjecku, ima mrtvih u Makejevki
Foto: AP

Žestoke borbe

PROBOJ: Izviđači i diverzanti ukrajinske vojske u Donjecku, ima mrtvih u Makejevki

Planeta -
Donjeck žestoko granatiran, u Makejevki potvrđena pogibija pet civila, ali ne i pogibija desetoro dece

DONJECK - Nekoliko izviđačkih i diverzantskih grupa ukrajinske vojske probilo se do grada Donjecka gde su granatirali stambenu četvrt iz ručnih bacača i intenzivnom vatrom napali prigradsko naselje Makejevku i ubili najmanje pet civila, javlja Itar-Tass.

Sekretar gradskih vlasti Donjecka Larisa Tolstikina izjavila je za agenciju RIA Novosti da je pet civila poginulo u pucnjavi na sever Makejevke, odakle na grad napada Nacionalna garda Ukrajine. Neki mediji javili su da je desetoro dece ubijeno kada je vrtić u Makejevki granatiran, što lokalno stanovništvo, do sada, nije potvrdilo.

Grad Donjeck je sinoć zasut serijom granata, čule su se eksplozije i potvrđeno je da je jedna stambena zgrada delimično uništena. U izveštajima se navodi da se pod intenzivnom vatrom našao železnički terminal, gasna stanica i da je gasovod zapaljen, kao i da ukupno 34 trafostanice nisu u funkciji, dok su u toku radovi na uspostavljanju snabdevanja električnom energijom u gradu.

Ranije juče zvanični Kijev objavio je da je u "antiterorističkoj operaciji" na istoku Ukrajine tokom protekla 24 sata poginuo jedan vojnik a 28 ranjeno, prenele su ruske i ukrajinske agencije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track