PROGLAŠEN DAN ŽALOSTI: U Maleziju stigao avion s prvih 20 tela žrtava MH17
Foto: Reuters

Malezija tuguje

PROGLAŠEN DAN ŽALOSTI: U Maleziju stigao avion s prvih 20 tela žrtava MH17

Planeta -
U celoj zemlji žrtvama je odata počast minutom ćutanja, a televizijske kuće su objavljivale fotografije malezijskih žrtava uz čitanje tekstova iz Kurana

KUALA LUMPUR - Avion s prvih 20 tela malezijskih žrtava aviona nacionalne kompanije "Malezija erlajnz" na letu MH17, koji je pao na istoku Ukrajine, stigao je iz Amsterdama u Kuala Lumpur.

Malezijski kralj Abdul Halim Mu'adzam Šah, premijer Nadžib Razak i drugi zvaničnici prisustvovali su svečanom dočeku mrtvačkih sanduka.

U celoj zemlji, u kojoj je danas proglašen dan žalosti, žrtvama je odata počast minutom ćutanja. Televizijske kuće su objavljivale fotografije malezijskih žrtava uz čitanje tekstova iz Kurana.

Avion "Malezije erlajnz" na letu MH17, koji je iz Amsterdama leteo za Kualu Lumpur, srušen je 17. jula na istoku Ukrajine, području gde več skoro pola godine traje građanski rat. Poginulo je svih 298 putnika i članova posade, među kojima je bilo najviše Holanđan (193) i 43 Maležana, uključujući 15 članova posade.

Tela i delovi tela nekih žrtava možda nikada neće biti pronađena jer je potraga za posmrtnim ostacima prekinuta zbog borbi između ukrajinske vojske i proruskih snaga.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja