PROGLAŠENA MOBILIZACIJA: Izrael diže još 16.000 rezervista
Foto: AP

Nastavljena ofanziva

PROGLAŠENA MOBILIZACIJA: Izrael diže još 16.000 rezervista

Planeta -
Portparolka IDF kaže da je su rezervisti mobilisani kako bi se omogućilo vojnicima na terenu da se odmore

TEL AVIV - Izrael je mobilisao dodatnih 16.000 rezervista, čime se ukupan broj mobilisanih popeo na 86.000, dok se nastavlja antiteroristička operacija u pojasu Gaze, saopštila je portparolka izraelskih odbrambenih snaga (IDFI..

"Vojska je izdala dodatnih 16.000 naredbi za mobilizaciju kako bi omogućila vojnicima na terenu da se odmore, što podiže ukupan broj rezervista na 86.000", navela je ona.

Izraelski bezbednosni kabinet, koji je zasedao juče pet sati, jednoglasno je odlučio da se nastave napadi na "terorističke mete" Hamasa i druge operacije da se uništi mreža tunela, koje terorističke organizcije koriste da se iz Pojasa Gaze prebacuju u Izrael. Osmočlani kabinet za bezbednost danas će ponovo zasedati.

General Sami Turgeman, zadužen za region Gaze, rekao je da bi uništenje preostalih tunela terorista moglo da bude završeno za nekoliko dana, preneo je AFP.

Vše od 100 Palestinaca poginulo je u sredu u Pojasu Gaze, uključujući žrtve na prepunoj pijaci i u školi UN. Rano jutros još dvoje ljudi je podleglo ranije zadobijenim ranama, čime je broj ubijenih za 23 dana ofanzive dostigao 1.363, navodi AFP.

Na izraelskoj strani danas su poginula još tri vojnika, a 15 je ranjeno. Ukupan broj vojnih žrtava je 56, a poginula su i tri izraelska civila.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track