PRONAĐEN U ŠPANIJI: Oteli sina iz bolnice da bi mu našli lek!
Foto: Kurir Štampano

Britanci hoće da spasu dete

PRONAĐEN U ŠPANIJI: Oteli sina iz bolnice da bi mu našli lek!

Planeta -
Policija je tragala za dečakom od četvrtka, kada su ga roditelji, članovi Jehovinih svedoka, bez dozvole odveli iz Opšte bolnice u Sauthemptonu, gde je smešten jer boluje od teškog oblika tumora na mozgu

LONDON - Ašja King, petogodišnji teško oboleli dečak iz Velike Britanije, za kojim je policija tragala pošto je odveden iz bolnice bez saglasnosti lekara, pronađen je u Španiji, zajedno sa svojim roditeljima, saopštila je britanska policija.

Na sajtu policije navedeno je da se dečak, koji boluje od tumora na mozgu, nalazi u Španiji s majkom i ocem, preneo je AFP.

Policija je tragala za dečakom od četvrtka, kada su ga roditelji, članovi Jehovinih svedoka, bez dozvole odveli iz Opšte bolnice u Sauthemptonu, gde je smešten jer boluje od teškog oblika tumora na mozgu.

Prema jučerašnjim saopštenjima, dečak i njegovi roditelji poslednji put su viđeni u Francuskoj, a tužilac te zemlje rekao je da su vlasti pokrenule istragu o mogućoj otmici i "neispunjavanju roditeljskih dužnosti".

Iz pres službe Jehovinih svedoka je saopšteno da ne postoje naznake da su roditelji odveli dete iz bolnice iz verskih ubeđenja.

Jehovini svedoci prihvataju medicinsku pomoć, ali veruju da Biblija zabranjuje pojedine tretmane i često odbijaju da prime transfuziju krvi.

Podsetimo, dete je odvedeno bez dozvole lekara iz opšte bolnice u Sautemptonu, a s obzirom na to da ima tumor na mozgu, potrebna mu je danonoćna nega.

Lekari zato strahuju da bi uskoro mogao podleći bolesti, a s obzirom na to da se hrani pomoću posebnih pomagala, njegovo stanje sada je već kritično.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track