PROPALO PRIMIRJE: Hamas ispalio rakete na Izrael, IDF žestoko uzvratio
Foto: Reuters

Nema mira

PROPALO PRIMIRJE: Hamas ispalio rakete na Izrael, IDF žestoko uzvratio

Planeta -
Osim toga, pripadnici te palestinske terorističke ogranizacije izgleda da su oteli jednog izraelskog vojnika u blizini Rafe

TEL AVIV/GAZA - Primirje u Pojasu Gaze, koje je trebalo da traje tri dana, propalo je posle samo nekoliko sati jer je Hamas opet ispaljivao rakete naizraelsku teritoriju, a Izrael je žestoko uzvratio,, javlja BBC.

Osim toga, naoružani napadači pucali su na izraelske vojnike u području Rafe i izgleda da su oteli jednog vojnika, javlja BBC i navodi da su teroristi došli do vojnika kroz podzemni tunel koji su prokopali između Pojasa Gaze i Izraela. U Rafi se čuje artiljerijska vatra, koja sprečava lekare da dođu do ranjenih i poginulih, dodaje AFP. .

Izraelske odbrambene snage (IDF) granatirale su Rafu, u južnom delu Pojasa Gaze, a lokalna bolnica tvrdi da je u tom napadu poginulo najmanje 40 ljudi, javlja Rojters.

Na jugu Izraela danas su se oglasile sirene za upozoravanje na opasnost od raketa, ali nema izveštaja o žrtvama ili šteti u toj oblasti.

Humanitarni prekid vatre između Izraela i Hamasa počeo je jutros u osam po lokalnom vremenu i trebalo je da potraje 72 sata.Dogovor o prekidu vatre saopštili su sinoć SAD i UN, koje uz Egipat neumorno rade na postizanju trajnijeg primirja, javio je AP.

BBC podseća da je dosad u izraelskoj antiteroritičkoj operaciji "Zaštitna ivica poginulo 1.460 Palestinaca, među kojima je mnogo civila, i 63 Izraelca, mahom vojnika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track