PROTEST U KIJEVU: Naši vojnici su prevareni, spasite ih iz okruženja!
Foto: Reuters

Blokiran Generalštab

PROTEST U KIJEVU: Naši vojnici su prevareni, spasite ih iz okruženja!

Planeta -
Komandant ukrajinskog bataljona Donbas rekao demonstrantima da istraju u zahtevu da vlasti pošalju pomoć opkoljenim vojnicima i spasu od masovne grobnice

KIJEV - Ispred Ministarstva odbrane Ukrajine u Kijevu počeo je veliki protest građana koji zahtevajuda vlasti izbave ukrajinske jedinice kod Ilovajska koje su potpuno opkoljene proruskim snagama, javlja UNN.

Stotinama okupljenih obratio se komandant bataljona "Donbas" ukrajinske Nacionalne garde Semjon Semjonovič, i zamolio ih da ostanu uporni u zahtevima i da da, ako se vlasti ogluše o njih, sutra pribegnu još drastičnijim potezima.

"Ako nas sutra ne usliše - urlaćemo još jače. Postoje mnoge opcije, od odlaska na kućna vrata ovih drugova do blokiranja Ministarstva odbrane i puteva", kazao je on.

Semjonovič je ranije rekao da su opkoljene jedinice pet bataljona.

U okruženju su i jedinice bataljona
U okruženju su i jedinice bataljona

"U Ilovajsku su u okruženju jedinice bataljona Donbas, Dnjepr, Svitjac, Herson i Dobrovoljec. Čekanje je završeno. Ponovo smo prevareni. Nikakva pomoć nam neće stići. Ako se utvrde položaji na liniji Kutejnikovo-Starobješevo, napraviće se druga linija blokade, i to će postati masovna grobnica", rekao je on.

Kad su ga po podne novinari TV "Zvezda" ponovo pozvali, Semjonovič je odbio da razgovara s njima.

"Mi smo u ratu sa vašom zemljom, jeste li poludeli? Uz dužno poštovanje, ne želim da imam ikakve veze s Rusijom", odgovorio je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track