PRVA TUŽBA ZBOG LETA MH370: U današnja vremena nemoguće je da toliki avion netragom nestane!
Foto: Reuters

Presavili tabak

PRVA TUŽBA ZBOG LETA MH370: U današnja vremena nemoguće je da toliki avion netragom nestane!

Planeta -
Deca jednog putnika nestalog aviona tuže "Maleziju erlajnz" zbog nemara i propusta

KUALA LUMPUR - Porodica putnika u misteriozno nestalom malezijskom avionu podnela je danas tužbu protiv malezijske vlade i avio-kompanije "Malezija erlajns" za nemar.

Tužbu je podneo advokat u ime dvojice maloletnih sinova Dži Džing Hanga, koji se nalazio u Boingu 777 na letu MH370 i koji je nestao 8. marta sa 239 ljudi u njemu, javlja AFP.

Advokat Arunan Selveraj izjavio je za BBC da deca tuže "Maleziju erlajnz" zbog nemara i propusta tokom komunikacije s nestalim avionom, zbog povrede ugovora jer avio-prevoznik nije preduzeo sve potrebne mere da obezbedi siguran let, a za nemar su tužili i malezijsku imigracijsku službu i vojno vazduhoplovstvo.

"Čekali smo osam meseci. Posle razgovora s brojnim stručnjacima vverujemo da imamo dovoljno čvrstih dokaza za suđenje", izjavio je advokat.

"Nestanak tako velikog aviona u današnje vreme visoke tehnologije naprosto je neprihvatljiv", dodao je Selveraj.

Advokat je rekao da će porodica da traži odštetu ali nije naveo o koliko sumi je reč.

Ovo je prva tužba zbog nestanka aviona na letu MH370. Sličnu tužbu podneli su pre sedam meseci rođaci žrtava u SAD, ali sud ju je odbacio kao neosnovanu.

Malezijske vlasti veruju da je MH370 pao u južni deo Indijskog oceana, ali nemaju objašnjenje za skretanje aviona s kursa. Uprkos opsežnoj potrazi, koja traje mesecima, od olupine MH370 zasad nema ni traga, ni glasa, zaključuje BBC.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track