PRVI DOKAZ FBI: Dokument iz Amerike dokazuje da je Hitler pobegao u Argentinu!
Foto: Kurir Štampano

Zavera veka

PRVI DOKAZ FBI: Dokument iz Amerike dokazuje da je Hitler pobegao u Argentinu!

Planeta -
U zapanjujućim dokumentima su izneseni detalji kako je argentinski begunac tvrdio da je pomogao Hitleru, dvema ženama i drugim Nemcima da se iskrcaju

Adolf Hitler je pobegao podmornicom u Argentinu gde je živeo na dobro čuvanom ranču krajem Drugog svetskog rata i patio od astme i čireva, sudeći po senzacionalnim tvrdnjama koje je nedavno objavio FBI. Neverovatni set fajlova pokazuje da je FBI, Edgara Huvera, ozbiljno shvatio tvrdnje da je Hitler živ i da je njihovom timu dodeljen zadatak da proveri navode.

U zapanjujućim dokumentima su izneseni detalji kako je argentinski begunac tvrdio da je pomogao Hitleru, dvema ženama i drugim Nemcima da se iskrcaju iz podmorice u južnoameričkoj državi otprilike dve i po nedelje nakon pada Berlina u aprilu 1945. godine.

Hitler i njegovi drugovi su zatim konjem krenuli u brda južnih Anda, a plan je bio da se grupa od 50 ljudi useli sa nemačkim porodicama u obližnjim selima.

Saradnik FBI tražio je zauzvrat azil u Americi
Saradnik FBI tražio je zauzvrat azil u Americi

Argentinski obaveštajac koji je pružio ovu informaciju vlastima SAD u nadi da će zauzvrat dobiti azil, nije imenovan u papirima. Ipak, dao je opis Hitlera novinaru za Los Anđeles Egzeminer 29. jula 1945. godine, govoreći da nacista „pati od astme i čireva, da je obrijao brkove i da ima dug razmak od nosa do gornje usne“.Obaveštajac je čak dao i uputstvo kako da se dođe do Hitlera rekavši: „Ako odete u hotel u San Antoniju, Argentina, srediću da vas tamo dočeka čovek i pokaže vam gde je ranč u kojem se nalazi Hitler“.„Naravo, žestoko je čuvan, rizikovaćete život ako odete tamo“.

Tvrdi se da je u ofoj kući živeo vođa Rajha
Tvrdi se da je u ofoj kući živeo vođa Rajha

Informacija je nekako došla do legendarnog Džej Edgar Huvera koji ju je prosledio u Ratno odeljenje tajne službe.Rezultat istrage je ovaj dokument iz koga se jasno vidi da Hiler nije izvršio samoubistvo već da je otišao u Argentinu gde je živeo sve do svoje smrti.

(Webtribune.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track