PUTIN PRVI KOMŠIJA: Crnogorci poklanjaju predsedniku Rusije plac za kuću

Od Moskve do Grblja

PUTIN PRVI KOMŠIJA: Crnogorci poklanjaju predsedniku Rusije plac za kuću

Planeta -
Inicijativa je došla od predsednika crkvenog odbora Peka Vukšića, koji me je više puta molio da to prenesem nadležnima u Rusiji", kaže gornjogrbaljski paroh

BUDVA - Meštani Grblja, crnogorskog naselja između Budve i poluostrva Luštica, ponudili su predsedniku Rusije Vladimiru Putinu plac na poklon, a sveštenik Miajlo Backović ovlašćen je da vest o njihovom poklonu prenese ruskim vlastima uoči Putinove posete Beogradu, prenose lokalni mediji.

"Jeste možda neobično, ali nije čudno. Putin je ličnost koja ima neverovatnu popularnost i van granica Rusije, posebno na Balkanu. Inicijativa je došla od predsednika crkvenog odbora Peka Vukšića, koji me je više puta molio da to prenesem nadležnima u Rusiji", kaže gornjogrbaljski paroh. Sveštenik Backović službeno putuje u Moskvu i Sankt Petersburg, jer je dobio poziv od Ruske pravoslavne crkve kao predsednik Bratstva pravoslavne omladine. "Neka bira plac gde god hoće, u Gornjem ili Donjem Grblju. Svejedno je. Ako mu treba za rezidenciju, kuću za odmor ili vilu, Grblju bi bila velika čast da najveći slovenski političar današnjice prihvati naš poklon. Veliki je državnik i čovek i dostojno je da mu potomci Cara Lazara na ovaj način ukažu poštovanje", poručili su iz grbaljskog crkvenog odbora. Ostaje pitanje da li će jedan od najmoćnijih političara sveta prihvatiti da postane naturalizovani Grbljanin, a kada bi prihvatio da tu zida kuću postao bi komšija brojnim biznismenima iz Rusije i Ukrajine koji su svoje vikendice i vile sagradili baš u tom kraju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track