PUTIN S DODIKOM DVA SATA: Znam da su vam uskoro izbori i želim vam uspeh!
Foto: Dodik Iputin

Susret dva predsednika u Kremlju

PUTIN S DODIKOM DVA SATA: Znam da su vam uskoro izbori i želim vam uspeh!

Planeta -
Jasno mi je da se u predizbornom periodu zahuktavaju događaji na unutrašnjepolitičkoj sceni. Međutim, posle izbora počinje normalan svakodnevni rad. Vi ste iskusni političar i rukovodilac. Sve to i sami dobro znate, rekao je Vladimir Putin Miloradu Dodiku

MOSKVA - Predsednik Rusije Vladimir Putin primio je predsednika Republike Srpske Milorada Dodika drugi put o ovoj godini, javlja pres služba Kremlja na zvaničnoj internet stranici predsednika Rusije.

Putin je sa zadovoljstvom konstatovao da je ekonomska saradnja Rusije i Republike Srpske, iako još skromna, u poslednjih nekoliko godina povećana za četvrtinu.

"Današnja vremena su složena i u međunarodnim odnosima u Evropi i u svetskoj ekonomiji. Međutim, odnosi među našim zemljama uspešno se razvijaju, što je pozitivan faktor u situaciji u regionu", kazao je predsednik Rusije Miloradu Dodiku.

"Znam da će kod vas uskoro biti održani izbori i želim vam uspeh. Znam da vas podržava veliki broj birača, to je već sada očigledno", rekao je Putin i dodao da je i Ruska Federacija u nedelju održala opšte izbore u 84 regiona - najveće u istoriji savremene Rusije.

"Jasno mi je da se u predizbornom periodu zahuktavaju događaji na unutrašnjepolitičkoj sceni. Međutim, posle izbora počinje normalan svakodnevni rad. Vi ste iskusni političar i rukovodilac. Sve to i sami dobro znate", rekao je Vladimir Putin Miloradu Dodiku."Danas je jasno i znam da vas veliki dio birača podržava. Iskusan ste i vješt političar. To svi dobro znamo.Nadam se da ćemo sarađivati s vama na isti način", rekao je Putin.

Sa svoje strane , Dodik je upoznao Putina o svojim kontaktima u Moskvi sa rukovodstvom "Gasprom " i "Zarubežnjeft". Konkretno, on je pozvao vrlo važne dokumente potpisane sa " Gaspromom ", pod kojim će zemlja moći da dobiju gas direktno , bez posrednika. Pored toga , kako je rekao, dogovoreno da se uspostavi zajedničko preduzeće za izgradnju ogranka gasovoda "Južni tok ", koji će 60 odsto biti u vlasništvu ruske kompanije, a 40 odsto- Vlade Republike Srpske.Dodik je takođe obećao da će Vlada Srpske podržati projekte ruskih kompanija.Tokom sastanka , Dodik je je apelovao za finansijsku pomoć u Rusiju da se eliminišu posledice velikih poplava - potreban iznos Dodika procenjuje na 1 milijardu evra , što je, prema njegovim rečima , godišnji budžet Republike."Ja razumem sadašnji trenutak u kojem je Rusija, ali za nas je možda jedina prilika. Veoma cenim vašu podršku, a naša podrška Rusiji u ovim danima je neupitna", rekao je Dodik.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track