ZABRANA U RUSIJI: Nema više reklama na satelitskim i kablovskim TV kanalima!
Foto: Reuters

Novi zakon

ZABRANA U RUSIJI: Nema više reklama na satelitskim i kablovskim TV kanalima!

Planeta -
Pod zabranom će se naći reklama na približno 1.400 kanala, od kojih je blizu 300 federalnih, a autori inicijative su obrazlagali da će zakon omogućiti izjednačavanje uslova poslovanja besplatnim TV kanalima u odnosu na one koji zarađuju i na računima i na reklamama

MOSKVA - Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je danas više zakona usvojenih prethodno u parlamentu, među kojima je i zakon kojim se zabranjuje prikazivanje reklama na ruskim pretplatničkim televizijskim kanalima.

Kako prenosi Itar-Tas s, tim zakonom zabranjuje se prikazivanje reklama u programima i emisijama na TV kanalima kojima se pristup omogućava isključivo plaćanjem ili uz korišćenje dekodera, a agencija RBK navodi da iz etra kanala čiji se signal emituje putem kablovske mreže, interneta ili preko satelita - reklama treba da nestane u potpunosti od 1. januara 2015. godine.

Sa liste takvih kanala izuzeti su opštenacionalno dostupni obavezni kanali, kao i kanali koji se emituju na teritoriji Rusije uz upotrebu ograničenih kapaciteta radio-frekvencije. List "Vedomosti" prenosi zvanične podatke da u Rusiji ima 3.642 TV licence, od kojih su oko 2.000 "uslovno" komercijalne odnosno njihovo gledanje se plaća - 1.320 su kablovske, 227 satelitske a 430 ima univerzalnu licencu.

Pod zabranom će se naći reklama na približno 1.400 kanala, od kojih je blizu 300 federalnih, a autori inicijative su obrazlagali da će zakon omogućiti izjednačavanje uslova poslovanja "besplatnim" TV kanalima u odnosu na one koji zarađuju i na računima i na reklamama. Putin je potpisao i zakon kojim se privremeno ukida zabrana reklamiranje piva na ruskim stadionima, štampanim medijima i na TV.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track