RAT PROTIV ISIL: Više od 500 džihadista poginulo u vazdušnim napadima
Foto: AP

Vazdušni udari

RAT PROTIV ISIL: Više od 500 džihadista poginulo u vazdušnim napadima

Planeta -
Poginulo je 464 džihadista ISIL, 57 pripadnika Nusra fronta (filijala Al Kaide), kao i 32 civila, među kojima šestoro dece i pet žena

DAMASK - U vazdušnim napadima SAD i njihovih saveznika na položaje Islamske države u Iralu i Levantu (ISIL) u Siriji je u proteklih mesec dana, od kad su oni pokrenuti, ubijeno 553 ljudi, od kojih su velika većina džihadisti, saopštila je danas Sirijska opservatorija za ljudska prava.

U saopštenju te nevladine organizacije sa sedištem u Londonu navodi se da je u vazdušnim napadima poginulo 464 džihadista ISIL, 57 pripadnika Nusra fronta (filijala Al Kaide), kao i 32 civila, javlja AFP.

Među poginulim civilima bilo je i šestoro dece i pet žena, saopštila je Opservatorija, koja dobija podatke od mreže izvora u Siriji.

Koalicija predvođena SAD-om je vazdušne napade na položaje ISIL pokrenula 23. septembra, proširujući time kampanju udara protiv te terorističke grupe u Iraku, pokrenutu u avgustu.

Direktor Opservatorije Rami Abdel Rahman je za AFP izjavio da "velika većina" džihadista ubijenih u vazdušnim napadima nisu bili Sirijci, već strani borci, koji su došli u Siriju da bi se pridružili ISIL i Al Nusri.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track